2016.10.01. 09:57 barangó

A Baross utcán mindig történik valami. A kormánypropaganda is itt a legarcátlanabb. Pedig az emberek többségét itt a napi túlélésen kívül nem sok minden érdekli. Mégsem hagyják őket gondjaik közt fuldokolni, az agyakat is birtokolni akarja az elöljáróság. A kerületi önkormányzat homlokzatára ki is írták, hogy előljáróság, így hosszú ő-vel, mert ezzel is a múlt szellemét idézik, és így még félelmetesebbnek gondolják magukat.

Az előljáróság épülete előtt tegnap este két hajléktalan, egy nő és egy férfi ordítozott egymással. Nyilván a maradék boron vesztek össze, vagy az utolsó szál cigarettán. Koruk meghatározhatatlan, a hátralévő idejüket könnyebb megjósolni. Mind a ketten tántorognak, még ahhoz is túl részegek, hogy összeverekedjenek.

„Legalább elvisznek majd a rendőrök”, krákogja a nő. „Kit, talán engem?”, kérdez vissza a férfi, és gúnyosan felröhög. „Téged, téged, te terrorista geci”, ordítja a nő, és nem röhög. Szent meggyőződésem, hogy ezeknek az embereknek az aktív szókincse oly szegényes, hogy abban a terrorista kifejezés aligha szerepelt a közelmúltig. Internetet nem használnak, újságot nem olvasnak, tévéjük, rádiójuk sincs, mégis megtalálta őket a propaganda.

Nem lepődtem volna meg ezek után, ha a férfi azzal vág vissza, hogy „dögölj meg, te rohadt migráns kurva”, de ez már túl szép lett volna.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://barango.blog.hu/api/trackback/id/tr1811756753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása