2013.12.01. 23:47 barangó

Hannibál elefántjai nagyobbat szartak, mint a Római Birodalom, évszázadokkal később pedig elegáns párizsi szalonokban kenték a hajukra ugyanezt a szart az ancien régime ribancai, és ebből nőtte ki magát a majomszabású űrlények legfőbb diadala, a holdutazás is. Egy hatalmas szar képében derengett fel az emberi történelem a holdról nézve. Reggelenként látni lehetett, amint a kék bolygón vitaminkoktélban fürdőzve felfénylik a gigászi megváltás gondolata.

Sokan próbálták kipiszkálni foguk közül a boldogulás kényszerének makacs mócsingját. Csokonai Vitéz Mihály például 1799-ben egy gyógyszerészinassal vitatkozva azon határozott nézetének adott hangot, miszerint az emberiség fogfájását nukleáris tepertőszirup folyamatos öblögetésével lehetne enyhíteni. Ebből rögtön írt is egy verset, melyet a számla hátoldalára jegyzett fel, de a csapos másnap reggel ezzel a darab papírral törölte ki a seggét.

Sajnos számos nemes próbálkozás futott zátonyra hasonlóképpen az idők során. Spanyol inkvizítorok jegyezték fel például a máglyahalálra ítéltek utolsó kívánságait. Többségük azt követelte, hogy a világ haljon ugyanilyen máglyahalált, és minden bizonnyal azt is fog halni. Lángoló elefántszarként oldódik majd fel egy gigászi vitaminkoktélban.

A spanyol inkvizítorok azt is feljegyezték, hogy a legmakacsabbul tagadó halálraítéltek, akik bátran vihették volna sírba magukkal minden titkukat, arra tékozolták utolsó másodperceiket, hogy elárulják mindazokat, akiket köröm- és hereszakadtukig védelmeztek. A halál előtti pillanatban a máglyafüstön át világgá ordították azok nevét, akik szerintük az emberiség romlását okozták.

Így jutott az inkvizíció kezére Csokonai Vitéz Mihály is, aki viszont rögtön rávallott a gyógyszerészsegédre. Azt állította, hogy hazaérve viszonylag hamar elnyomta az álom, de néhány óra alvás után arra ébredt, hogy szaggató főfájás kínozza, ezért a januári éjszaka kígyómarás-szigorú hidegével mit sem törődve nekivágott a debreceni főutcának, és kétségbeesetten dörömbölni kezdett a mennyek kapuján.

Bob Dylan nyitotta ki az apró ablakot, és ékes szavakkal ecsetelte Vitéznek a holdra szállás részleteit, melyet ő a tévében látott. Vitéz Mihály tátott szájjal hallgatta őt, és közben a fejfájásáról is megfeledkezett. Bob Dylant másnap a fenevadak elé vetették, mert zsidó volt, és nem vallott rá Csokonaira.

Csokonainak először érzéstelenítés nélkül kihúzták a máját, majd a bal a lábát átültették a déli féltekén néger császárként regnáló, részeges apósa szívének helyére. Ez volt az emberiség első szívátültetése, melyet számos holdra szállás követett még a hatvanas évek végén. Aztán egyszer csak vége lett az összes évtizednek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://barango.blog.hu/api/trackback/id/tr405670711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása