2014.07.06. 10:43 barangó

Megetette a disznókat. A legutóbbi nagy pestisjárvány óta egyedül élt. A járvány a lovait is elvitte. Csak a disznók élték túl. Meg ő.

A disznók már éhesek voltak, és mindig igaz örömmel töltötte el a látvány, ahogy mások zabálnak. Ő töltött magának egy pohár bort, mert nem volt éhes. Portugáliában persze más lenne az élet. Ott jó lenne reggelizni egy nagy, nyitott, teraszon, ami a tengerre néz, ebédelni egy eldugott kocsmában, ami egy csatornára néz, és megvacsorázni a disznókkal.

Utána elaludni egy nukleáris erőmű elhasznált fűtőelemeit tároló raktárban. Reggel Ukrajnában ébredni arra, hogy a SS-alakulatok karácsonyi dalokat énekelnek a fagyos éjszakában, és könnyek között gondolnak szeretteikre, akiket néhány év múlva, Berlin ostromakor hatfejű szörnyek erőszakolnak meg, hogy egy olyan fajt hozzanak létre, amely be tudja népesíteni a szomszédos bolygókat, ahol egyébként emberi életre alkalmatlan hőviszonyok uralkodnak.

Ivadékaik apró űrkapszulákban landolnak ezeknek az idegen bolygóknak a felszínén, hogy a forró sivatag porában vagy a sarki jég alatt osztódva egy új élőlényt fejlesszenek ki, egy kíméletlenebb jövő prófétáit, arénagladiátorait, ragadozóit.

Arénagladiátorokkal népesítik be a világűrt, akiknek a vallás csak olyasmi, mint egy elhasznált fűtőelem,. amiből még ki kell facsarni az utolsó csepp heroint, hogy fel tudjon kelni reggel, meg tudja etetni a disznókat, és eltűnődjön a saját gyengeségén. Hogy nő nélkül ő annyit ér, mint vízcsepp a homokviharban. Fú, ez túl költői, gondolta magában, miközben a disznókat nézte.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://barango.blog.hu/api/trackback/id/tr176477249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása